Hvordan leie ut på Airbnb

11.04.2024

Hvordan leie ut på Airbnb - finn svarene på alt du lurer på her. I denne artikkelen forklarer vi deg hvordan du kommer i gang, fellene du bør unngå og hvordan du kan gjøre din utleievirksomhet mest mulig lønnsom. Artikkelen er skrevet av Airbnb eksperter som har mange års erfaring med å leie ut på Airbnb.

Slik kommer du i gang med å leie ut på Airbnb

På Airbnb kan du leie ut nesten hva som helst så lenge det finnes muligheter for å overnatte. Det er mest vanlig å leie ut hele leiligheter, hus og hytter, men mange leier også ut gjesterommet, campingvogna, båten og til og med telt. Noen har skapt seg gode faste inntekter ved å leie ut hele tiden, mens andre leier ut boligen i kortere perioder når de er bortreist eller av andre årsaker ikke bruker den selv. Det er også vanlig å leie ut deler av boligen som man bor i, for eksempel en hybel eller et gjesterom. Airbnb-utleie er også gunstig for hytteeiere, som kan tjene gode penger når de ikke bruker hytta selv.


Du kommer i gang med å leie ut på Airbnb ved å opprette en gratis annonse. Husk at det er helt gratis og uforpliktende å leie ut på Airbnb, du betaler først provisjon når du har gjennomført din første booking. Airbnb har gjort det ganske enkelt å komme i gang, det er bare å følge de innledende stegene, og så er du i gang.


Du er ikke forpliktet til å leie ut og du bestemmer helt selv hvor ofte og hvor lenge du vil leie ut. Du kan leie ut både på kortere og lengre basis. Etter at du har opprettet en annonse får du tilgang til en kalender hvor du kan definere hvilke perioder du ønsker å leie ut.

Få hjelp av en erfaren Airbnb vert - helt gratis

Dersom du er usikker på hvordan du skal komme i gang, kan det være lurt å koble deg til en erfaren superhost (vert) som kan hjelpe deg med å komme i gang. Da får du råd og tips om hvordan du oppretter annonsen, hvilke innstillinger som er lurt å bruke, samt råd om prissetting, forsikringer, skatt på Airbnb utleie, og andre spørsmål som du måtte ha. Denne tjenesten er helt gratis.


Før du begynner på annonsen, kan det være lurt å ha tatt noen fine bilder av utleiestedet. Du trenger ikke profesjonell fotograf, bilder tatt med mobilen fungerer som regel helt fint. Se våre tips om Airbnb fotografering her. Du må også legge til en kort annonsetekst som beskriver utleiestedet. Se våre tips for hvordan skrive en god Airbnb annonse her.


Deretter må du sette de riktige innstillingene for blant annet tilgjengelighet, pris, avbestillingsvilkår, vaskegebyr og innsjekking. Her er det mange som er litt usikre til å begynne med, så det kan være lurt å få hjelp fra en erfaren Airbnb vert underveis. Her kan du koble deg til en erfaren Airbnb vert helt gratis.

Slik tar du imot de første Airbnb gjestene

Etter at du har satt annonsen live på Airbnb, er du klar til å ta i mot de første gjestene. Husk at det er viktig å holde kalenderen din oppdatert slik at du ikke får bestillinger i perioder som du ikke ønsker å leie ut.


Nøkkelen til å bli en vellykket Airbnb vert er grundig rengjøring, god kommunikasjon med gjester og god serviceinnstilling.Du kan kommunisere med gjestene både før bestilling, før innsjekk, under oppholdet og etter at de har sjekket ut, så sørg for å være tilgjengelig for å svare raskt på eventuelle spørsmål. Ikke overselg i annonsen, da kan gjestene bli skuffet. Det er bedre å være åpen om eventuelle bakdeler med utleiestedet, samtidig som du selvfølgelig skal framheve hva som gjør utleiestedet ditt unikt og verdt å leie.


Noen velger å møte gjestene personlig, mens andre benytter seg av selvbetjeningsløsninger som nøkkelbokser eller key pickup tjenester. Noen benytter eksterne byråer som tar seg av hele prosessen.

Gjensidige tilbakemeldinger gir økt trygghet

Etter at gjestene har sjekket ut, er det tid for å skrive gjensidige tilbakemeldinger. Gjestene kan gi deg en rangering på en skala fra 1-5 og skrive en kommentar. Du blir vurdert på kommunikasjon, renhold, nøyaktighet, beliggenhet og totalt inntrykk. Som ny Airbnb vert kan det føles litt skummelt å skulle motta sine første tilbakemeldinger, men dersom du har gjort en god jobb er det lite å bekymre seg for.

Det unike med Airbnb er at også vertene kan legge igjen en rangering og en tilbakemelding til sine gjester. Disse tilbakemeldingene vises offentlig på gjestenes profil slik at andre verter kan lese dem.

Systemet med gjensidige tilbakemeldinger er gunstig for både verter og gjester, da det gir begge parter et incentiv til å gjøre oppholdet så knirkefritt som mulig. Det gjør også Airbnb til en trygg utleieplass. Som vert har du mulighet til å screene gjestene ved å lese deres tilbakemeldinger fra tidligere verter før du aksepterer en reservasjon.

Dersom en gjest har mange gode tilbakemeldinger fra tidligere opphold, har du lite å bekymre deg for. 

Hvordan leie ut på Airbnb dersom man ikke alltid er til stede selv?

Det er mange som leier ut på Airbnb uten å være til stede selv. Noen får til og med gode inntekter fra Airbnb-utleie mens de befinner seg i utlandet. Det finnes flere muligheter:


  • Du kan leie inn et eksternt byrå. Noen leier kun inn et vaskebyrå, mens andre leier inn byråer som tar seg av hele prosessen som omfatter alt fra rengjøring, innsjekk og kommunikasjon med gjestene.

  • Du kan få venner eller familie til å ta seg av driften

  • Du kan benytte deg av selvbetjeningsløsninger som for eksempel key pickup eller nøkkelbokser med kode

Ofte stilte spørsmål om hvordan leie ut på Airbnb:


Hvordan leie ut på Airbnb dersom man har husdyr?

Det er ikke noe problem å leie ut på Airbnb med husdyr, men du må oppgi dette i annonsen.

Hvordan leie ut på Airbnb dersom man bor i leiligheten eller huset selv?

Det er mange som leier ut huset eller leiligheten som de bor i selv. Noen leier ut hele boligen når de reiser bort, for eksempel på ferie. Andre leier ut et gjesterom eller en del av boligen mens de bor der selv.

Hvordan leie ut på Airbnb dersom man bor i borettslag?

Du kan leie ut på Airbnb dersom du bor i et borettslag eller sameie, men det finnes begrensninger på hvor hyppig du har lov å leie ut. Les mer om Airbnb regler her.


Les også 

Utleiehjelp

11.04.2024

Her finner du en oversikt over firmaer som tilbyr utleiehjelp i forbindelse med utleie gjennom tjenester som eksempel Airbnb, Finn.no, Tripadvisor og flere. Du kan få hjelp med alt fra vask, nøkkellevering, administrasjon og kommunikasjon med gjester og leietakere. Du kan velge å gjøre noe selv eller du kan overlate hele jobben til et firma og bare...

Hvordan leie ut på Airbnb - finn svarene på alt du lurer på her. I denne artikkelen forklarer vi deg hvordan du kommer i gang, fellene du bør unngå og hvordan du kan gjøre din utleievirksomhet mest mulig lønnsom. Artikkelen er skrevet av Airbnb eksperter som har mange års erfaring med å leie ut på Airbnb.

Å leie ut båt på Airbnb er fullt mulig - så lenge båten har en overnattingsplass. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kommer i gang med å leie ut båt på Airbnb og gir deg nyttige tips til hvordan du best kan lykkes med utleie.

Få hjelp til utleie - helt gratis. Vi har lang erfaring med utleie av både hus, rom og leiligheter. Vi hjelper både nye og erfarne utleiere.

Airbnb forsikring - dette må du vite. Hvis du vurderer å leie ut din bolig gjennom en tjeneste som Airbnb, er det flere viktige aspekter knyttet til forsikring du bør være klar over. Hva skjer hvis noe blir ødelagt eller stjålet under Airbnb-utleien?

Sikre deg billig hybel med disse tipsene. Uansett om du skal flytte til Oslo, Bergen, Trondheim eller andre store byer og populære studiesteder, er dessverre bokostnadene høye. Det er knapphet på boliger og hybler, derfor presses prisene i været. Prisene er ekstra høye i tiden rett før studiestart når mange er på leting etter bolig.


Du kan leie ut mye forskjellig på Airbnb
Du kan leie ut mye forskjellig på Airbnb

Om Oslo Korttidutsleie

Oslo Korttidsleie formidler boliger til leie over hele Norge, og også i Sverige, Danmark og Spania

Vi formidler også tjenester og gir rådgivning knyttet til utleie. 

Kontakt oss angående leie

Kontakt oss angående utleie