Leie ut hytte på Airbnb – dette må du vite

05.09.2023

Å leie ut hytte på Airbnb når du ikke bruker den selv kan være svært lønnsomt. Mange utleiere tjener titusenvis av kroner i uka. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kommer i gang med å leie ut hytte på Airbnb. 

Vi kan også hjelpe deg med å komme gang, det er helt uforpliktende og gratis å få hjelp av oss. 

  Vi kan hjelpe deg med følgende:

  • Registrering og oppsett av annonse
  • Vask, nøkkellevering og andre praktiske ting
  • Vi svarer på alle praktiske spørsmål om utleie, som for eksempel prissetting, skatteregler, trygghet og forsikringer og alt annet du måtte lure på.
  • Dersom du registrer deg via denne lenken får du muligheten til å få hjelp av en av våre erfarne Airbnb-verter dersom du ønsker det.
  •   Det er helt gratis og uforpliktende å få hjelp av oss


  Slik kommer du i gang med utleie av hytte på Airbnb

  • Opprett din profil på Airbnb og få hjelp av en av våre erfarne Airbnb-verter dersom du ønsker det.
  • Last opp et bilde og skriv litt om deg selv
  • Om du vil leie ut, laster du opp bilder av utleiestedet ditt og skriver en beskrivende tekst
  • Se også: Få hjelp til utleie

  Du får en mer detaljert gjennomgang av de ulike stegene lengre ned i artikkelen.

  Derfor bør du leie ut hytta på Airbnb


  Du velger selv hvem du vil leie ut til

  En stor fordel med tjenester som Airbnb er at du selv kan velge ut hvem du ønsker å leie ut til. Du kan lese tidligere anmeldelser av de som ønsker å leie hos deg.

  Det er trygt å leie ut hytte på Airbnb

  En av fordelene med å benytte Airbnb, er at det kommer med en sikring som heter Aircover. Det vil si at om du dokumenterer eventuelle skader etter at gjesten har sjekket ut, vil du få disset dette av Airbnb.

  Betaling

  Du er også sikret at betalingen kommer inn, Airbnb tar seg nemlig av hele prosessen med å kreve betaling fra kunden, og frigir betalingen til deg etter at gjestene har sjekket inn. Det følger også med en god forsikringsordning, slik at du kan leie ut uten å bekymre deg.

  Husregler

  Husk også å lage husregler og tenk gjennom hvordan du ønsker å presentere utleieobjektet. Legg gjerne fram en bruksanvisning - en hytteguide til leietagerne. En slik guide bør inneholde en god beskrivelse av hvilke bruksregler som gjelder, hvor nøklene finnes, veibeskrivelse, praktiske forhold som f.eks nærmeste matvarebutikk og avfallshåndtering, samt populære aktiviteter i nærområdet.

  Det anbefales også at husvertene har et avlåst skap eller rom hvor private eiendeler man er spesielt redd for kan oppbevares.

  Les også:

  • Smarte verktøy alle Airbnb verter må ha

  Slik oppretter du en konto på Airbnb – steg for steg guide

  Å leie ut på Airbnb er enklere enn mange tror. For å gjøre det enkelt for deg tar vi deg gjennom innmeldingsprosessen punkt for punkt:

  • Opprett en konto. Bruker du denne linken har du også mulighet til å få hjelp av en erfaren Airbnb-vert dersom du ønsker det.
  • Du må knytte kontoen opp mot en e-postadresse. Dersom du bruker en Google-konto eller en Facebook-konto vil en del av din personlige informasjon være tilgjengelig.
  • Oppgi ditt fulle navn og telefonnummer.
  • Skriv litt om deg selv. En beskrivelse kan for eksempel se slik ut: Hei! Jeg heter Martin. Jeg er ofte på feriereise og jeg synes at Airbnb er et godt alternativ til hotell. Jeg er interessert i språk og jeg liker å møte nye mennesker.

  Deretter kan du opprette en vertsprofil

  1. Gå til fanen «Bli vert»
  2. Legg til en kort beskrivelse av hva du leier ut (gjesterom, hus, hytte….osv)
  3. Oppgi antall gjester du kan ta imot.
  4. Fortell hvor mange og hvilke type senger som er til disposisjon.
  5. Oppgi antall bad
  6. Oppgi fullstendig adresse

  Deretter oppgir du hva slags fasiliteter du tilbyr. Det er veldig enkelt, du bare krysser av på en detaljert liste som allerede ligger der.

  Det er viktig å ta gode bilder av det du skal leie ut. Det være minst ett bilde fra hvert område eller rom. Det anbefales å bruke høyoppløselige bilder med god kvalitet. Legg så en til en kort beskrivelse til hvert bilde.

  Gå deretter til bestillingskalenderen og merk av de dagene som du ønsker å leie ut.

  Du må også legge inn ønsket pris Airbnb gir forslag til leiepris for din bolig, noe som kan gjøre det enklere. Ta også en kikk på lignende annonser fra området ditt, så får du en ide om hvor mye du bør ta i pris.

  For sikrest mulig utleie, kan du kreve et depositum av gjestene dine. Slik kan du enkelt holde igjen penger dersom noe skulle gå i stykker.

  Å leie ut på Airbnb er både lønnsomt og morsomt. 

  Kom i gang ved å registrere deg her

  Å leie ut en hytte på Airbnb er en relativt enkel prosess som involverer flere trinn. Her er en oversikt over hvordan du kan komme i gang.

  Forbered hytten din:

  • Sørg for at hytten din er i god stand. Gjør nødvendige reparasjoner og vedlikehold.
  • Før gjestene ankommer, sørg for at hytten er ren og klar for dem. Legg til sengetøy, håndklær og andre nødvendigheter.
  • Ta profesjonelle bilder av hytten, inkludert interiør og eksteriør, for å tiltrekke potensielle gjester.

  Registrer deg på Airbnb:

  • Gå til Airbnb-nettstedet eller last ned Airbnb-appen.
  • Opprett en konto som vert (hvis du ikke allerede har en).
  • Dersom du registrerer deg via denne lenken, kan du få hjelp av en erfaren Airbnb-vert
  • Se også: Slik blir du medlem av Airbnb

  Lag din oppføring:

  • Klikk på "Legg til oppføring" på Airbnb-plattformen.
  • Følg veiledningen for å opprette en detaljert beskrivelse av hytten din, inkludert fasiliteter, regler, priser og tilgjengelighet.

  Angi priser:

  Bestem deg for en prisstruktur for hytten din, inkludert nattlige priser, helgepriser og eventuelle ekstra avgifter som rengjøringsgebyr eller depositum.

  Kalender og tilgjengelighet:

  • Oppdater kalenderen din for å vise tilgjengelighet for gjester.
  • Du kan også bruke Airbnb's "øyeblikkelig bestilling" eller manuelt godkjenne reservasjoner.

  Godta bestillinger:

  Når noen bestiller oppholdet ditt, vil du motta en forespørsel. Du kan velge å godkjenne eller avslå den.

  Kommuniser med gjestene:

  Hold god kommunikasjon med gjestene dine før, under og etter oppholdet for å besvare spørsmål og gi dem veibeskrivelser og annen nødvendig informasjon.

  Innsjekking og utsjekking:

  Lag en enkel innsjekkings- og utsjekkingsprosedyre for gjestene dine. Dette kan inkludere en nøkkelboks eller personlig møte med gjestene.

  Gjesteanmeldelser:

  Etter oppholdet kan både du og gjestene gi hverandre anmeldelser. Oppmuntre gjestene til å gi deg en anmeldelse, da dette kan hjelpe deg med å tiltrekke flere gjester i fremtiden.

  Administrer økonomi:

  Airbnb håndterer betalinger fra gjestene, men du må sørge for at du har oversikt over hvor mye du tjener og betaler riktig skatt.

  Overhold lokale lover og regler:

  Forsikre deg om at du er klar over og overholder alle lokale lover og regler som gjelder for utleie av hytte.

  Det er viktig å merke seg at prosessen kan variere avhengig av stedet ditt og lokale forskrifter. Airbnb gir også nyttige ressurser og veiledning for verter på nettstedet deres. Det kan være lurt å nøye vurdere alle aspekter av utleieopplevelsen din for å sikre at gjestene har en positiv opplevelse, og du får gode anmeldelser som vert.


  Utleieblogg

  Emner: Leie ut hytte på Airbnb