Leie ut huset i sommer?

29.04.2024

Leie ut huset i sommer? Slik gjør du det

Kunne du tenke deg å leie ut huset i sommer for å tjene ekstra penger, men vet ikke helt hvordan de skal gå fram? I denne artikkelen forklarer vi hvilke plattformer som er enklest og tryggest å bruke, hvordan du går fram og vi svarer også på ofte stilte spørsmål om utleie:

  • Slik kommer du i gang med utleie
  • Her kan du annonsere - helt gratis
  • Ofte stilte spørsmål


Her kan du leie ut huset i sommer:

Dersom du har tenkt å leie ut huset i sommer, bør du begynne med å opprette en annonse på en eller flere plattformene av under. Dette er store, kjente og trygge plattformer med sikre betalingsløsninger, og det er gratis og uforpliktende å opprette en annonse:

Airbnb

Airbnb er verdens største plattform for private utleiere og det finnes millioner av utleiesteder på Airbnb. Gjennom Airbnb kan du leie ut både kortere og lengre perioder, alt fra noen dager til flere uker og måneder, altså er dette den perfekte plattformen dersom du har tenkt å leie ut huset i sommer. Det som er så fint med Airbnb er at alle leietakere må opprette en ID-verifisert profil før de kan leie. På profilen skriver leietakerne litt om seg selv og du kan se profilbilde og tilbakemeldinger fra tidligere utleiere. Slik minimeres risikoen for problemer med leietakere. Airbnb har også en egen vertsgaranti som heter AirCover som dekker eventuelle tyverier eller skader, selv om det er svært sjelden at dette oppstår. Oppretter du en annonse hos Airbnb får du også tilgang til 24/7 kundeservice og gode markedsføringsverktøy.

Bruker du linken under, kan du også få hjelp av en erfaren Airbnb-vert til å komme i gang.

Kom i gang med å leie ut på Airbnb her

Se også:

Leie ut hytte på Airbnb - dette må du vite

Booking Homestays

Du har kanskje hørt om Booking, en av de største søkemotorene for hoteller i verden? Det er ikke bare hoteller og store overnattingssteder som kan legge overnattingsstedet sitt ut på Booking. Også små private utleiere med bare et hus eller et gjesterom kan opprette annonse og få tilgang til millioner av potensielle gjester:

Kom i gang med å leie ut på Booking Homestays her

Tripadvisor

Tripadvisor er verdens største reisenettsted og tilbyr reiseinformasjon, anmeldelser og bestillingsmuligheter for reisende over hele verden. Plattformen gir en omfattende informasjon om hoteller, restauranter, attraksjoner og andre reisemål, samt muligheten til å lese og skrive anmeldelser basert på personlige erfaringer. Tripadvisor har også sin egen søkemotor for utleie av feriehus og ferieleiligheter, og alle som ønsker å leie ut kan opprette en gratis annonse.

Vrbo

Vrbo, som står for "Vacation Rentals by Owner", er en populær nettbasert plattform som tilbyr ferieutleie over hele verden. Det gir huseiere muligheten til å annonsere sine ferieboliger for utleie, og reisende kan søke og bestille disse boligene direkte fra eierne. Vrbo tilbyr et bredt utvalg av ferieboliger, inkludert leiligheter, hytter, villaer, og hus, og gir reisende muligheten til å finne et sted som passer deres behov og budsjett.

Andre steder du kan leie ut huset i sommer:

Finn.no - Norges største markedsplass for utleie.

Misterbnb - LGBTQ-vennlig plattform for utleie

Ofte stilte spørsmål om å leie ut huset i sommer

Leie ut huset i sommer - er det lønnsomt?

Ja, sommeren er ofte en populær tid for ferieutleie, og du kan potensielt tjene ekstra penger ved å leie ut huset ditt i denne perioden.

Hvordan finner jeg pålitelige leietakere?

Du kan bruke anerkjente plattformer for ferieutleie som Airbnb eller Vrbo, hvor du kan lese gjesteanmeldelser og sette opp klare retningslinjer for leietakere.

Hvordan setter jeg riktig pris?

Du kan undersøke priser for lignende eiendommer i ditt område og vurdere faktorer som beliggenhet, fasiliteter, og sesongalitet for å fastsette en konkurransedyktig pris.

Hva om noe går galt under leieperioden?

Det er viktig å ha en solid leiekontrakt på plass som tydelig definerer ansvar og plikter for både deg og leietakerne. Du kan også vurdere å ha en nødkontakt tilgjengelig for leietakere å kontakte i tilfelle problemer.

Hvordan kan jeg forberede huset mitt for utleie?

Sørg for at eiendommen er rent og ryddig, og at alle nødvendige fasiliteter er i god stand. Du kan også vurdere å legge til ekstra fasiliteter som grill, utemøbler eller sykler for å forbedre gjesteopplevelsen.

Må jeg betale skatt av inntektene fra utleie?

Ja, inntekter fra ferieutleie kan være skattepliktig, så det er viktig å forstå dine skatteplikter og eventuelle fradrag du kan være berettiget til som huseier.

Hvordan håndterer jeg innsjekking og utsjekking av gjester?

Du kan legge til rette for en enkel innsjekkings- og utsjekkingsprosess ved å gi klare instruksjoner og tilby fleksible innsjekkingstider. Du kan også vurdere å bruke en nøkkelboks eller et smartlåssystem for enkel tilgang.


Se våre siste innlegg i utleiebloggen: 

Vær blant de første som mottar siste nytt!

Utleiehjelp

11.04.2024

Her finner du en oversikt over firmaer som tilbyr utleiehjelp i forbindelse med utleie gjennom tjenester som eksempel Airbnb, Finn.no, Tripadvisor og flere. Du kan få hjelp med alt fra vask, nøkkellevering, administrasjon og kommunikasjon med gjester og leietakere. Du kan velge å gjøre noe selv eller du kan overlate hele jobben til et firma og bare...

Hvordan leie ut på Airbnb - finn svarene på alt du lurer på her. I denne artikkelen forklarer vi deg hvordan du kommer i gang, fellene du bør unngå og hvordan du kan gjøre din utleievirksomhet mest mulig lønnsom. Artikkelen er skrevet av Airbnb eksperter som har mange års erfaring med å leie ut på Airbnb.

Å leie ut båt på Airbnb er fullt mulig - så lenge båten har en overnattingsplass. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kommer i gang med å leie ut båt på Airbnb og gir deg nyttige tips til hvordan du best kan lykkes med utleie.

Få hjelp til utleie - helt gratis. Vi har lang erfaring med utleie av både hus, rom og leiligheter. Vi hjelper både nye og erfarne utleiere.

Airbnb forsikring - dette må du vite. Hvis du vurderer å leie ut din bolig gjennom en tjeneste som Airbnb, er det flere viktige aspekter knyttet til forsikring du bør være klar over. Hva skjer hvis noe blir ødelagt eller stjålet under Airbnb-utleien?

Sikre deg billig hybel med disse tipsene. Uansett om du skal flytte til Oslo, Bergen, Trondheim eller andre store byer og populære studiesteder, er dessverre bokostnadene høye. Det er knapphet på boliger og hybler, derfor presses prisene i været. Prisene er ekstra høye i tiden rett før studiestart når mange er på leting etter bolig.

Alternativer til Airbnb omfatter plattformer som Booking Homestays, Hotelscombined, Tripadvisor, Homeaway, Couchsurfing og Misterbnb. Her kan du lese om disse utleieplattformene, hvordan du kommer i gang og hvem de passer for.

Hvordan tjene penger på utleie? Er du en av dem som synes det høres fristende ut å få noen ekstra leieinntekt, men ikke helt vet hvordan du skal gå frem? I denne artikkelen viser vi deg hvordan du gjør det.