Airbnb tips for reisende og utleiere

05.09.2023

Airbnb tips som garantert kommer til nytte - uansett om du har tenkt å reise eller leie ut via Airbnb. Her finner du følgende:

Airbnb tips for utleiere

Dersom du har opprettet en flott Airbnb-annonse, men likevel opplever lav interesse fra potensielle gjester, er det flere tiltak du kan prøve for å øke antallet bookinger. Her er noen nyttige tips:

1. Prissetting

Prissetting er en av de mest avgjørende faktorene for å få flere Airbnb-bookinger. Det er viktig å finne riktig balanse. Start gjerne med å undersøke lignende annonser i ditt område for å få en idé om prisnivået for den perioden du ønsker å leie ut. I begynnelsen kan det være lurt å sette prisen litt lavere for å tiltrekke seg gjester. Etter hvert som du får noen vellykkede opphold og positive tilbakemeldinger, kan du gradvis øke prisen.

2. Tilgjengelighet

Tilgjengeligheten din på Airbnb har stor innvirkning på hvorvidt potensielle gjester finner og booker ditt sted. For å forbedre tilgjengeligheten, kan du vurdere følgende:

  • Reduser begrensningene for minimum og maksimum antall dager for oppholdet ditt. Jo mer fleksibel du er for gjestene, desto flere bookinger kan du forvente.
  • Hold kalenderen åpen i lengre perioder.
  • Aktiver øyeblikkelig bestilling, slik at gjestene kan reservere direkte uten å måtte sende en forespørsel først.

3. Airbnb-annonsen

Sikre deg at Airbnb-annonsen din er grundig utformet og inneholder mange høykvalitetsbilder. Ta minst 2-3 bilder fra ulike vinkler av hvert rom tilgjengelig for gjestene i boligen din. Beskriv boligens fasiliteter, beliggenhet og nærliggende attraksjoner på en engasjerende måte. Vær ærlig og nøyaktig i beskrivelsen for å unngå misforståelser eller skuffelser blant gjestene. Fyll ut hele annonsen så nøyaktig som mulig, da dette vil øke synligheten din i Airbnb sin søkemotor.

4. Markedsføring utenfor Airbnb

Utforsk muligheter for å markedsføre boligen din utenfor Airbnb-plattformen. Du kan opprette din egen nettside, bruke sosiale medier eller samarbeide med lokale turistkontorer eller reiseblogger for å øke synligheten din. Dette kan hjelpe deg med å nå ut til en bredere målgruppe og tiltrekke flere potensielle gjester.

5. Vær fleksibel med bestillingsregler

Noen gjester foretrekker fleksible avbestillingsregler eller muligheten til å sjekke inn og ut på mer fleksible tidspunkter. Vurder å tilby alternativer som imøtekommer ulike gjesters behov og preferanser. Fleksibilitet kan bidra til å tiltrekke seg flere bestillinger, spesielt fra spontane reisende eller de med endrede planer.

6. Tjen gode anmeldelser

Positive anmeldelser fra tidligere gjester er avgjørende for å øke antallet bestillinger. Legg til rette for en flott opplevelse for gjestene dine ved å være imøtekommende, vennlig og hjelpsom. Sørg for at boligen er ren og godt vedlikeholdt, og svar raskt på spørsmål og henvendelser fra potensielle gjester. Annonser med gode tilbakemeldinger vil bli rangert høyere i Airbnb sin søkemotor.

Vi håper disse tipsene hjelper deg med å få flere bookinger på Airbnb!


Airbnb tips for reisende

Å bruke Airbnb kan være en flott måte å utforske nye steder og oppleve forskjellige kulturer på. Ved å følge disse tipsene, kan du sikre at både du og verten har en positiv opplevelse:

1) Utforsk flere alternativer før bestilling: 

Før du bestiller en Airbnb, ta deg tid til å utforske ulike alternativer i området du ønsker å besøke. Les anmeldelser fra tidligere gjester for å få innsikt i vertens pålitelighet og kvaliteten på boligen. Sjekk også beliggenheten nøye og vurder om det passer for dine behov og interesser.

2) Kommuniser med verten: 

Det er viktig å opprettholde en åpen kommunikasjon med verten din. Spør eventuelle spørsmål du måtte ha om boligen, innsjekking, utsjekking eller lokale tips. Vertene er vanligvis ivrige etter å hjelpe og gi deg en flott opplevelse.

3) Sett deg inn i vertens regler: 

Les og respekter vertens husregler. Dette kan omfatte rengjøringsprosedyrer, røykepolitikk eller retningslinjer for kjæledyr. Å vise respekt for vertens regler vil bidra til en harmonisk opplevelse.

4) Bestill i god tid:

Bestill boligen din i god tid før reisen. Populære steder og sesonger kan føre til at de beste alternativene blir raskt booket opp. Ved å planlegge i forveien, har du større sjanse for å finne det perfekte stedet.

5) Pakk smart: 

Pakk i henhold til stedets fasiliteter. Hvis boligen har vaskemuligheter, trenger du ikke å pakke like mange klær. Sjekk også om grunnleggende nødvendigheter som sengetøy, håndklær og kjøkkenutstyr er inkludert.

6) Respekter nabolaget: 

Vær hensynsfull overfor naboene og lokale kultur. Unngå høy musikk eller bråk om natten, og respekter nabolagets ro og regler.

7) Sikkerhet er viktig: 

Pass på personlig sikkerhet. Hold dørene låst når du forlater boligen, og oppbevar verdisaker trygt. Vær forsiktig med hvem du deler informasjon med og hvem du lar få tilgang til boligen din.

8) Vurder Reiseforsikring: 

Det kan være lurt å vurdere å skaffe deg reiseforsikring som dekker uforutsette hendelser. Dette kan inkludere avbestillinger, tap av bagasje eller medisinske behov.

9) Gi tilbakemelding etter oppholdet:

Etter oppholdet, gi ærlig og konstruktiv tilbakemelding til verten. Airbnb gir deg muligheten til å gi en anmeldelse av både verten og boligen. Del dine tanker og erfaringer for å hjelpe andre reisende med å ta informerte beslutninger. Dette hjelper verten med å forbedre seg og gir andre reisende informasjon om hva de kan forvente.




Utleieblogg

Emner: Airbnb tips