10 tips som sikrer deg billig hybel

08.09.2023

Sikre deg billig hybel med disse tipsene. Uansett om du skal flytte til Oslo, Bergen, Trondheim eller andre store byer og populære studiesteder, er dessverre bokostnadene høye. Det er knapphet på boliger og hybler, derfor presses prisene i været. Prisene er ekstra høye i tiden rett før studiestart når mange er på leting etter bolig.

 • Sjekk disse utleienettstedene
 • Slik skiller du deg ut i køen av søkere
 • Disse tingene må du passe på før du signerer kontrakt
 • Alternativer når du ikke finner hybel

Dersom du ønsker tilbud på billig hybel kan du også kontakt oss via vårt kontaktskjema. Vi kommer tilbake til deg normalt innen 24 timer på hverdager. Kontaktskjema - leie hybel

Her er våre beste tips for å få den beste prisen når du skal skaffe deg hybel.


# Sjekk så mange nettsteder som mulig

Det finnes mange nettsteder som formidler hybler og utleie. Du bør sjekke så mange som mulig av alternativene under:

 • Studentskibnadene – for studenter.
 • Airbnb – formidler ikke bare overnatting, men også hybler og rom til leie på lengre basis.
 • Hybel.no – bredt utvalg av mindre leiligheter og hybler i alle standarder og prisklasser.
 • Korttidsleie.net – formidler rom, leiligheter og hus for kortere og lengre perioder.
 • Finn.no – for private annonsører. Norges største møteplass som formidler boliger i alle prisklasser.
 • Gratisannonser.no - mange annonser lagt ut av private

# Sjekk hybler utenfor sentrum:

I populære byer er sentrumsnære boliger ofte ettertraktet, men de kan også være kostbare. Det samme gjelder boliger i nærheten av universiteter eller populære arbeidsplasser. Hvis du er fleksibel med hensyn til beliggenheten, kan du ofte finne rimeligere alternativer som gir god verdi for pengene.

#Vær fleksibel med type bolig

Det er lurt å være åpen for forskjellige boligtyper. Det kan være lettere å finne en delt bolig der du deler kjøkken og bad med andre. Å bo sammen med flere kan være hyggelig, men det krever også respekt og tålmodighet når man deler fellesområder.

#Gå alltid på visning

Det er en essensiell regel at du aldri bør akseptere en bolig uten å ha sett den først. Hvis du ikke har muligheten til å delta på visningen personlig, kan du be noen du stoler på, som bor i området, om å se boligen for deg. Noen ganger arrangerer utleiere felles visninger, mens andre ganger kan du avtale en privat visning med utleieren eller leietakeren.

#Skill deg ut med en personlig CV:

I attraktive områder er konkurransen om boligene ofte intens. Å presentere en personlig CV kan hjelpe deg med å skille deg positivt ut blant søkere. En velutformet CV og positive referanser fra tidligere leieforhold gir utleieren en følelse av trygghet og kan øke dine sjanser for å bli valgt som leietaker.

#Sett deg inn i kostnadene og ekstrautgiftene

Det er viktig å få en oversikt over eventuelle ekstrautgifter i tillegg til husleien. Typiske utgifter inkluderer strøm, forsikring og internett. Hvis noen av disse kostnadene er inkludert i husleien, kan du potensielt spare penger. Husk å ta med disse ekstrautgiftene når du vurderer totalprisen for boligen:

 • Strøm
 • Forsikring
 • WIFI

#Skriv alltid kontrakt:

Når du leier en bolig, bør du alltid inngå en skriftlig kontrakt med utleieren. Dette gir både deg og utleieren en klar avtale om rettigheter og plikter. Kontrakten bør inneholde viktige detaljer som overtakelsesdato, pris, størrelse på depositum og gjensidig oppsigelsesfrist for leieforholdet. Det anbefales å bruke en standard leiekontrakt fra en pålitelig kilde.

# Når du likevel ikke finner ledig hybel - her er alternativene

Det kan hende at du ikke alltid finner den perfekte boligen når du søker. I noen områder er det rett og slett mangel på tilgjengelige boliger i forhold til etterspørselen. Hvis du ikke finner en passende hybel, kan du vurdere alternative løsninger:

 • Finn et midlertidig bosted på Airbnb. Utforsk midlertidig innkvartering på Airbnb: Airbnb gir deg muligheten til å leie rom, leiligheter og hus fra private. Mens de fleste tilbyr korttidsleie, kan du også finne objekter til lengre leieperioder. Du kan kommunisere direkte med utleieren via tjenesten for å avklare detaljer før du inngår en avtale. Airbnb kan også være en god midlertidig løsning mens du søker etter en mer permanent bolig. Slik blir du medlem av Airbnb
 • Korttidsleie.net formidler utleieboliger og hybler over hele landet. Kontakt oss via vårt kontaktskjema, og vi vil kommet tilbake til deg innen kort tid dersom vi har noe som passer. 

Se også:

 • Billig hybel Oslo - les vår artikkel om hvordan du finner billig hybel i Oslo
 • Billig hybel i Bergen
 • Billig hybel Trondheim

Utleieblogg

Emnerbillig hybel, billig hybel oslo, billig hybel i Bergen, billig hybel Trondheim