Leie ut på Airbnb - slik gjør du det

05.09.2023

Å leie ut på Airbnb kan være både givende og lønnsomt. Over hele verden er det millioner av verter som tjener betydelige inntekter ved å tilby rom og leiligheter gjennom Airbnb. 

Du kan til og med leie ut alt fra campingvogner, hytter og enkle hybler til båter, bobiler og telt. Så lenge det er en soveplass tilgjengelig, kan du leie det ut. 

Denne artikkelen vil veilede deg gjennom prosessen med å komme i gang med Airbnb-utleie, viktige hensyn når du begynner å leie ut, skatteforhold og mange nyttige tips. Hvis du har spørsmål om Airbnb-utleie, kan du skrive oss via vårt kontaktskjema, eller bli satt i kontakt med en erfaren Airbnb-vert via denne linkenKom i gang med å leie ut på Airbnb

 1. Registrer deg på Airbnb ved å bruke denne lenken
 2. Klikk på "Spør en supervert" og følg trinnene for å opprette din konto. Dette gir deg også muligheten til å søke råd og tips fra erfarne Airbnb-verter gjennom prosessen.
 3. Du må verifisere din identitet ved å laste opp et gyldig ID-bilde, for eksempel pass eller førerkort. Dette er en sikkerhetsforanstaltning for å beskytte medlemmene på Airbnb.
 4. Når din ID er godkjent, kan du begynne å opprette en annonse for ditt utleiested. Du kan også når som helst i prosessen kontakte erfarne verter for råd og veiledning.


Tips for å lage en vellykket Airbnb-annonse

 • Ta kvalitetsbilder av hvert rom du vil leie ut. Du kan bruke et vanlig mobilkamera, men sørg for godt lys og at områdene er ryddige.
 • Skriv en informativ annonsetekst som fremhever de positive egenskapene ved ditt utleiested, men vær ærlig og ikke overselg.
 • Se på andre annonser i ditt område for inspirasjon og for å få en idé om prisene for lignende rom eller leiligheter.
 • Fyll ut alle obligatoriske felt i annonseskjemaet, da dette kan bidra til å forbedre synligheten av din Airbnb-annonse i søkeresultatene.


Leie ut hytte på Airbnb

Å leie ut en hytte på Airbnb er en populær måte å tjene penger på når du ikke bruker den selv. Hvis hytta ligger langt unna ditt bosted og du ikke kan levere nøklene personlig til gjestene, kan det være lurt å installere en kodelås. Dette lar deg gi gjestene en midlertidig kode for adgang under oppholdet. Å leie ut en hytte på Airbnb kan være spesielt lønnsomt i høysesongen, men mange har suksess med utleie året rundt.


Leie ut leilighet på Airbnb

Mange tjener betydelige inntekter ved å leie ut leiligheter på Airbnb. Du kan leie ut din egen leilighet når du ikke bruker den, eller du kan leie ut en del av leiligheten din, som for eksempel et gjesterom. For de som eier flere leiligheter, kan Airbnb-utleie gi større inntekter sammenlignet med tradisjonell utleie, selv om det krever mer innsats. Du kan håndtere rengjøring, innsjekking og utsjekking selv, eller du kan benytte deg av byråer som kan ta seg av disse oppgavene. Kontakt oss her, så kan vi sette deg i kontakt med byråer som spesialiserer seg på Airbnb-utleie.


Leie ut huset på Airbnb

Airbnb er også en flott plattform for de som ønsker å leie ut hele huset sitt. Mange reisende søker etter romsligere overnattingssteder, spesielt for større grupper eller lengre opphold. Du kan leie ut hele huset eller bare en del av det, for eksempel en hybel.


Leie ut rom på Airbnb

Du kan også leie ut rom i huset eller leiligheten der du bor. Dette kan være et gjesterom eller en separat del av hjemmet ditt.


Tips når du skal leie ut på Airbnb

Når du vurderer å leie ut på Airbnb er det flere viktige hensyn å ta:

 • Sjekk lokal lovgivning og eventuelle regler for utleie i ditt område, spesielt hvis du bor i et borettslag. Noen steder kan ha begrensninger når det gjelder korttidsutleie.
 • Sett av tid til kommunikasjon med gjestene, overlevering av nøkler og rengjøring etter hvert opphold. Det finnes også byråer som kan håndtere disse oppgavene. Kontakt oss her, så kan vi sette deg i kontakt med slike byråer.
 • Airbnb tilbyr en vertsgarantiordning som dekker skader og tyveri i forbindelse med utleie. Les mer om Airbnb forsikring for å forstå hva som dekkes.


Skatteregler for Airbnb-utleie

Når det gjelder korttidsutleie (utleie på Airbnb i mindre enn 30 dager), er inntektene skattefrie opp til 10 000 kroner. Hvis du overstiger dette beløpet, må du betale kapitalskatt på 85% av de overskytende inntektene. Kapitalskatten er for øyeblikket på 22% (2022).

For eksempel, hvis du tjener 100 000 kroner på Airbnb-utleie i løpet av et år, er de første 10 000 kronene skattefrie. For de gjenværende 90 000 kronene beregnes kapitalskatt på 22% av 85% av beløpet, noe som tilsvarer 16 830 kroner.

Som du kan se, er skattereglene for Airbnb-utleie ganske gunstige sammenlignet med andre inntekter.

Les mer om Airbnb skatt og skatteregler 


Å leie ut på Airbnb er enklere enn du tror 

Vi ønsker deg lykke til med Airbnb-utleien din! Det er en flott måte å tjene ekstra penger på, samtidig som du gir reisende en unik opplevelse. Airbnb gir verktøyene og støtten du trenger for å komme i gang og lykkes som vert. Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp, kan du alltid kontakte en erfaren Airbnb-vert i ditt område eller benytte deg av Airbnbs ressurser for verter.


Ofte stilte spørsmål om å leie ut på Airbnb:

Dette er noen av de vanligste spørsmålene om å leie ut på Airbnb:

Er Airbnb trygt?

Mange lurer på om Airbnb er trygt. Det korte svaret er ja. For det første er alle som leier via Airbnb verifisert med ID. For det andre har Airbnb en ordning som heter Aircover som sikrer at verter er dekket i de svært sjeldne tilfellene at tyverier eller ødeleggelser skjer. 


Emner: Airbnb skatt, Airbnb-erfaringer, Airbnb-utleie, korttidsutleie, skatteregler, leie ut på Airbnb, tips for Airbnb-utleie, prisfastsetting, inntektspotensial, Airbnb-forsikring, er Airbnb trygt